Om oss

Transmotec är ett globalt växande företag som specialiserat sig på att importera och exportera ett omfattande sortiment av små elektriska motorväxlar. Kunderna finns främst i Europa och USA och som tillverkar bland annat kemiska analysinstrument, medicinsk apparatur, automation för jordbruk, sportflygplan, kaffemaskiner och annat där man behöver små elektriska drivsystem med elmotorer.

En stor del av försäljningen består av kundanpassade motorer och så gott som alla artiklar lagerförs. Samtliga produkter finns presenterade med detaljerad teknisk dokumentation samt i kombination med kompletta prisuppgifter. Dagligen levereras också snabba och användbara svar till kunderna kring frågor om produkterna. Verksamheten är mycket kundstyrd och detta för att möta tider och kostnadsbesparingar i utveckling och tillverkning.

Tillverkningen av motorerna sker i Taiwan och Kina. Samtliga fabriker uppfyller dem vanligaste kvalitetscertifieringarna och miljökraven. Produktionen regleras efter inköpsbeställningar och varorna marknadsförs under namnet Transmotec som är ett registrerat varumärke i Europa och USA. I Amerika finns även ett dotterbolag placerat i Massachusetts.

Inom Transmotec finns främst följande funktioner som kontinuerligt ser till att möta kundernas krav.
Logistik, ekonomi, teknik, order, inköp och IT. Alla funktioner sköts av anställda inom bolaget. Företaget startades 1995 av nuvarande ägare, Lennart Christensson.

Affärsidén var då den samma som idag; att med god service och kvalitet leverera små elmotorer till industrikunder. Företaget påbörjade exportinriktningen 2005 och idag så står exporten för 80% av omsättningen.

Transmotec planerar att i framtiden ytterligare växa på den internationella marknaden och etablera flera lokala säljkontor. Utbyggnad av sortiment och marknadsföring planeras likaledes. Bolagets mål är att bli globalt marknadsledande inom det nischade verksamhetsområdet.

Våra produkter

Vårt produktsortiment består huvudsakligen av DC-motorer och linjära ställdon. I sortimetet finns olika motorkombinationer med planetväxlar, kuggväxlar, snäckväxlar och olika typer av givare. Merparten av våra motorer levereras tekniskt specialanpassade efter våra kunders krav.

Hur vi producerar

Våra produkter tillverkas av godkända underleverantörer som kan tillgodose våra krav på kvalitet, kapacitet och flexibilitet. Alla våra produkter möter förekommande miljö- och märkningskrav.

Hur vi levererar

Från vårt centrallager i Sverige levererar vi till våra kunder i och utanför Europa, oftast samma dag som beställning sker. Vi använder effektiva och välutvecklade logistik- och distributionssystem och all kundservice utförs med högsta kvalitet. Våra kunders behov står kontinuerligt i fokus för hela verksamheten.

Våra kunder

Företag som köper våra produkter tillverkar maskiner och apparater som används inom hälsa och sjukvård, forskning, bank- och kontanthantering, jordbruk, förnybar energi och mycket annat. Vår förmåga att leverera produkter i rätt tid och med rätt funktion är avgörande för vår verksamhet.

0
Din kundvagn